Bovengemiddelde buren

Nu eens geen hotemetoten. Het eerste exemplaar van Amersfoort Bovengemiddeld werd zondag 13 november in het Rietveldpalviljoen uitgereikt aan Nizamettin en Hatice Yilmaz. De tekstschrijvers Nienke Gorter en Marcoen Hopstaken kozen voor twee straatgenoten van Turkse komaf die zij bovengemiddeld bewonderden om hun leergierigheid, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en vooral ook vriendelijkheid. Een waardering die wederzijds is, zo bleek uit het ontroerende dankwoord van Nizamettin.

De derde auteur, fotograaf Bram Petraeus, mocht een dag eerder bepaald niet klagen met de aandacht van dagblad Trouw. Drie pagina in de weekeindbijlage ruimde de redactie ervoor in, plus nog een vierde tekstpagina over het idee achter het project. In het kort: een tijdsdocument, een stand van zaken bij een stad die bovengemiddeld in transitie is.

Prints van de serie van Bram worden opgenomen in de collectie van 033fotostad. Tot 11 december is een selectie te zien op de expositie Ode aan de stad in het Rietveldpaviljoen.  Daarna volgen andere locaties. Het boek bundelt de completer serie van 26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *