Spitwerk ondersteunt De Stadsbron

Amersfoort heeft sinds mei een nieuw online tijdschrift voor onderzoeksjournalistiek, achtergrond, opinie en satire. Het gaat om een met crowdfunding tot stand gekomen initiatief van broedplaats de War.
Spitwerk ondersteunt De Stadsbron. Bestuursleden Arjeh Kalmann en Eric van der Velden hebben zitting in de kernredactie. De missie is vergelijkbaar met onze uitgeverij: verdiepend vertellen over de eigen regio. Hoewel nog in een opbouwfase, toont De Stadsbron zich al een bijtertje met artikelen over de ambtenarenmacht, het debacle van het Armando Museum, het joods monument dat er niet mocht komen en een dubieuze zorgaanbieder. Ook zijn er spraakmakende achtergrondverhalen gepubliceerd over het te veel aan horeca, een duurzame afvalberg en de frustratie van een bewonersinitiatief.

www.destadsbron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *