Crowdfunding succes

De aan ons boek Amersfoort Bovengemiddeld gekoppelde crowdfunding voor de expositie in het Rietveldpaviljoen is met succes afgerond. Het doelbedrag kon zelfs met 500 euro verhoogd worden. Dit maakt de uitvergroting (400 x 268 cm) mogelijk van één van de geëxposeerde foto’s uit het boek op zogeheten peesdoek.
Bram Petraeus koos uit zijn serie van 26 voor zijn kijk op de Eem. Een liefkozend paartje in een al een beetje door de mens aangetast rivierenlandschap. Het doek zal hoog naast de trap van het Rietveldpalviljoen komen te hangen, de enige plek die ook van de buitenkant al goed zichtbaar is.
De foto’s van Bram maken onderdeel uit van de expositie Ode aan de stad. De andere Amersfoortse exposant is Rob Gerritsen. Gerritsen zwierf met de helaas te vroeg overleden journalist Robin Bruinsma langs de randen van Amersfoort. Ze bekeken de stad letterlijk vanaf de buitenkant.
Hun eerder op de Stadsbron gepubliceerde afleveringen heeft Spitwerk gebundeld in een mooi, handzaam boekje. Als salut aan de stilist Robin. Zowel Stadsranden als Amersfoort Bovengemiddeld worden in het Rietveldpaviljoen gepresenteerd in het openingsweekeind van Ode aan de stad.
De derde exposant is Bas Losekoot. Geen Amersfoorter, wel een grote internationale naam. Zijn kijk op de mens in dichtbevolkte steden was eerder te zien in de onder meer museum More.
De tentoonstelling is te bezoeken van 10 november tot 11 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *