Fotoboek laatste boer Coelhorst

De Amersfoortse fotograaf Pauli Gerritsen heeft met een bijzondere serie van samengestelde foto’s het wankele toekomstperspectief van de laatste boer op landgoed Coelhorst in beeld gebracht. De machtige grondeigenaar Natuurmonumenten en boer Henk Voskuilen hebben niet dezelfde toekomstvisie. 

Delft de boer het onderspit? Of heeft het foto-project van Pauli Gerritsen bewerkstelligd dat de twee partijen meer oog hebben gekregen voor elkaars overwegingen en belangen, en gloort er dus toch nog hoop?

Hoofd boven het maaiveld houden is niet alleen een prachtig en artistiek boekje, maar ook een poging om maatschappelijke tegenstellingen in fotografie te vangen. 

Van het boek, mede uitgegeven door de Stichting Regionaal Spitwerk, zijn 50 genummerde en gesigneerde exemplaren te koop voor €17,75. Ze zijn verkrijgbaar bij boekhandel Veenendaal en de Algemene Boekhandel in Amersfoort, bij Bruna in Hoogland en Van de Ven Libris in Soe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *